ΑΡΘΡΑ:

Grab the widget  IWeb Gator

Τρίτη, 18 Αυγούστου 2009

Αποκωδικοποιήθηκε ο HIV

Τον γενετικό κώδικα του ιού του AIDS αποκρυπτογράφησαν Αμερικανοί επιστήμονες.
Ελπίζουν ότι οι νέες πληροφορίες θα βοηθήσουν τους ειδικούς να κατανοήσουν καλύτερα πώς λειτουργεί ο ιός και θα οδηγήσουν εντέλει στη ανάπτυξη αποτελεσματικότερων θεραπειών.
Η γενετική δομή του HIV είναι αρκετά περίπλοκη. Όπως και οι ιοί που προκαλούν γρίπη, ηπατίτιδα C και πολιομυελίτιδα, φέρει τη γενετική πληροφορία σε μονή αλυσίδα RNA και όχι σε διπλή αλυσίδα DNA. Ενώ η πληροφορία που βρίσκεται στο DNA είναι κωδικοποιημένη με μάλλον απλό τρόπο, στο RNA είναι πιο σύνθετη, καθώς το RNA έχει την ιδιότητα να συμπτύσσεται σε δαιδαλώδεις δομές.
Η αμερικανική έρευνα που δημοσιεύεται στο Nature, «ξεκλειδώνει» δεδομένα που πιθανόν να κρύβουν απαντήσεις για τον τρόπο λειτουργίας του ιού.
Η ομάδα από το Πανεπιστήμιο της Βόρειας Καρολίνας στο Τσάπελ Χιλ, δήλωσε ότι σκοπεύει να κάνει μικρές παρεμβάσεις στο γονιδίωμα του ιού. «Αν δεν αναπτύσσεται το ίδιο καλά όταν προκαλείς μεταλλάξεις, τότε ξέρεις ότι έχεις αλλοιώσει ή επηρεάσει κάτι που είναι σημαντικό στον ιό», εξήγησε ο Ron Swanstrom, καθηγητής μικροβιολογίας και ανοσολογίας. «Επιπλέον ξεκινάμε να καταλαβαίνουμε τα τεχνάσματα που χρησιμοποιεί ο γενετικός κώδικας έτσι ώστε να μην ανιχνεύεται ο ιός από τον ανθρώπινο ξενιστή».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Nikos Papazoglou- Augoustos

ΤΙ ΛΕΓΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟ 2012..??

το περιβάλλον εκπεμπει S.O.S

O ΧΑΡΤΗς ΜΑς.......

ΑΣΤΕΙΑ ΒΙΝΤΕΑΚΙΑ

ΣΤΟΙΧΗΜΑ live scores

ΞΑΝΘΗ


ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ
fititis.gr Ένα site και όχι μόνο για φοιτητές!!! village.gr Το γνωστό village για σινεφίλ!!! exodos.gr Το γνωστό σε όλους Exodos μπείτε για να δείτε που θα βγείτε. Aθηνόραμα Για να ξέρετε που να πάτε!!!greekpuppettheatre.gr Και το ελληνικό κουκλοθέατρο είναι εδώ!!!driveme.gr Χαθήκατε μπείτε εδώ!!! greekferries.gr Φτηνά εισιτήρια τρέξτε να προλάβετε!!! travel.gr Πάμε διακοπές; !!! hungry.gr Πολύ φαΐ !!! farinolayachts.gr Αν μπορείτε νοικιάστε και ώρα καλή στην πρύμνη σας και αέρα στα πανιά σας!!! diakopes.gr Τουριστικός Οδηγός travelforall.gr Πακέτα Διακοπών, Προσφορές Ταξιδίων σε Ελλάδα και εξωτερικό,Ξενοδοχεία στην Ελλάδα tourismingreece.gr ΤΑΞΙΔΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ 24hours.gr 24 Ώρες Τουρισμός Ταξίδια
ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕς ΜΕ ΘΕΜΑΤΑ ΔΙΑΤΡΟΦΗς ΥΓΕΙΑς ΚΑΙ "ΔΙΑΙΤΑς"...

ΔΙΑΦΟΡΑ ΒΙΝΤΕΑΚΙΑ KAI ΜΟΥΣΙΚΗ

ΧΡΥΣΟΥΠΟΛΗ

ΧΡΥΣΟΥΠΟΛΗ
ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΑΡΧΕΙΟ

Defense 1942

Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΟ INTERNET

ΠΑΛΙΑ ΠΟΛΗ ΞΑΝΘΗΣ

Αξιοθέατα στην Καβάλα

MUSIK

Loading...