ΑΡΘΡΑ:

Grab the widget  IWeb Gator

Τετάρτη 15 Σεπτεμβρίου 2010

Απαγορεύεται στα σκυλιά να γαυγίζουν!


Στο πλαίσιο του δόγματος μηδενικής ανοχής, που κερδίζει καθημερινά έδαφος στην Αυστραλία, ο Δήμος Γουίνταμ (Wyndham) έχει απαγορεύσει στα σκυλιά να γαβγίζουν και τιμωρούνται με χρηματικό πρόστιμο οι ιδιοκτήτες τους, αν ο σκύλος, ακόμα και στη περίπτωση που το τετράποδο βρίσκεται μέσα στην αυλή κλεισμένος και πηδά στο φράκτη και γαυγίζει στους... περαστικούς!
Το δόγμα της μηδενικής ανοχής κερδίζει καθημερινά έδαφος, με τους Δήμους της Αυστραλίας να βρίσκονται στην πρώτη γραμμή του αγώνα και να τους ακολουθούν διάφοροι άλλοι φορείς, όπως Αθλητικές Ομοσπονδίες, Εκπαιδευτικά Ιδρύματα και λοιπά.
Ο καθένας, στην προσπάθειά του να αποδείξει ότι ενδιαφέρεται για τους δημότες του, τα μέλη του και λοιπά, δημιουργεί ένα κατάλογο "κανονισμών" έναντι των οποίων κηρύσσει μηδενική ανοχή και επιβάλει πρόστιμα στους "παραβάτες".
Ορισμένοι από τους κανονισμούς των Δήμων της Μελβούρνης έχουν πλέονξεφύγει από κάθε λογική και έχουν αρχίσει να ανησυχούν τους πολίτες πουδεν ξέρουν πώς να αντιδράσουν.
Για παράδειγμα, ένας Δήμος αποφάσισε να προσλάβει έξι ιδιωτικούς αστυνομικούς, προκειμένου να επιτηρούν την ασφάλεια του εμπορικού κέντρου, παρά τις αντιρρήσεις της αστυνομίας ότι το μέτρο αυτό θα δημιουργήσει περισσότερα προβλήματα απ' ότι φιλοδοξεί να λύσει.
Και δεν είναι ο μόνος Δήμος που αυτοσχεδιάζει και "νομοθετεί". Το ίδιο κάνουν και οι υπόλοιποι. Ο Δήμος του Μπας Κοστ (Bass Cost) έχει απαγορεύσει στους δημότες (τοποθετώντας και σχετικές πινακίδες!) να τραγουδούν στα... πάρκα του, ενώ ο Δήμος Μπάλαρατ (Ballarat) να κοιμούνται!
Ο Δήμος Τζιλόνγκ (Geelong) και της ευρύτερης περιοχής, έχει απαγορεύσει στους επισκέπτες να πετούν πέτρες στις λίμνες και να ταΐζουν τις πάπιες, ενώ ένας άλλος έχει απαγορεύσει στους δημότες τους να κατασκηνώνουν στις πίσω αυλές των σπιτιών τους!
Αν θέλει, για παράδειγμα, να στήσει κάποιος μια σκηνή, όπως γίνεται συνήθως, για να παίζουν τα παιδάκια και να κοιμούνται έξω, πού και πούτο καλοκαίρι, θα πρέπει να παίρνει ειδική άδεια και να πληρώνει 134 δολάρια Αυστραλίας (89 ευρώ περίπου) για να αποκτήσει το δικαίωμα ναστήσει για ένα βράδυ σκηνή στην αυλή του!
Και ο κατάλογος των παράλογων κανονισμών τελειωμό δεν έχει, ενώ μέραμε τη μέρα, προστίθενται και καινούργιοι απαγορευτικοί κανονισμοί, για τους οποίους οι δήμοι προειδοποιούν ότι θα δείξουν μηδενική ανοχή απέναντι στους παραβάτες.Τους Δήμους, βέβαια, ακολουθεί και η κυβέρνηση, η οποία επίσης "πίνει νερό στο όνομα" της μηδενικής ενοχής.
Σύμφωνα με μια "διάταξη" που είδε το φως της δημοσιότητας μόλις προχθές, οι γονείς των παιδιών που λαμβάνουν μέρος σε διάφορα αθλήματα θα τιμωρούνται με πρόστιμο μέχρι 2.000 δολάρια Αυστραλίας (1.330 ευρώπερίπου), έτσι και ανοίξουν το στόμα τους για να παραπονεθούν ή να διαμαρτυρηθούν στον διαιτητή και τους υπεύθυνους των αθλητικώνσωματείων.
Ακόμα και παιδικό αγώνα να βλέπει κανείς δεν μπορεί να διαμαρτυρηθεί ή να φωνάξει για ένα πέναλτι ή κάποιο φάουλ.
Όλοι υποχρεούνται να παρακολουθούν το παιχνίδι βουβοί και να χειροκροτούν διακριτικά για να μη θιγεί ο αντίπαλος! Η κυβέρνηση μάλιστα δήλωσε προς κάθε κατεύθυνση ότι θα ακολουθηθεί μηδενική ανοχή.
Σκληροί είναι και οι νέοι κανονισμοί για τους παίχτες που θα διαμαρτύρονται ή θα προκαλούν με τη συμπεριφορά τους "επεισόδια".
Δεν θα τιμωρείται μόνο ο παίχτης με αποκλεισμό από έναν αριθμό παιχνιδιών και με πρόστιμο, αλλά και οι σύλλογοι για τους οποίους αγωνίζονται, με πρόστιμα, αφαίρεση βαθμών, και λοιπά.
Η κυβέρνηση τους προειδοποίησε, ότι όποιος δεν εφαρμόζει τους πιο πάνω κανονισμούς και, μάλιστα, δείχνοντας μηδενική ανοχή, όχι μόνο θα τιμωρείται, αλλά δεν θα επιχορηγείται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Powered By Blogger

Nikos Papazoglou- Augoustos

ΤΙ ΛΕΓΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟ 2012..??

το περιβάλλον εκπεμπει S.O.S

O ΧΑΡΤΗς ΜΑς.......

ΑΣΤΕΙΑ ΒΙΝΤΕΑΚΙΑ

ΣΤΟΙΧΗΜΑ live scores

ΞΑΝΘΗ


ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ
fititis.gr Ένα site και όχι μόνο για φοιτητές!!! village.gr Το γνωστό village για σινεφίλ!!! exodos.gr Το γνωστό σε όλους Exodos μπείτε για να δείτε που θα βγείτε. Aθηνόραμα Για να ξέρετε που να πάτε!!!greekpuppettheatre.gr Και το ελληνικό κουκλοθέατρο είναι εδώ!!!driveme.gr Χαθήκατε μπείτε εδώ!!! greekferries.gr Φτηνά εισιτήρια τρέξτε να προλάβετε!!! travel.gr Πάμε διακοπές; !!! hungry.gr Πολύ φαΐ !!! farinolayachts.gr Αν μπορείτε νοικιάστε και ώρα καλή στην πρύμνη σας και αέρα στα πανιά σας!!! diakopes.gr Τουριστικός Οδηγός travelforall.gr Πακέτα Διακοπών, Προσφορές Ταξιδίων σε Ελλάδα και εξωτερικό,Ξενοδοχεία στην Ελλάδα tourismingreece.gr ΤΑΞΙΔΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ 24hours.gr 24 Ώρες Τουρισμός Ταξίδια













ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕς ΜΕ ΘΕΜΑΤΑ ΔΙΑΤΡΟΦΗς ΥΓΕΙΑς ΚΑΙ "ΔΙΑΙΤΑς"...

ΔΙΑΦΟΡΑ ΒΙΝΤΕΑΚΙΑ KAI ΜΟΥΣΙΚΗ



ΧΡΥΣΟΥΠΟΛΗ

ΧΡΥΣΟΥΠΟΛΗ
ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΑΡΧΕΙΟ

Defense 1942

Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΟ INTERNET

ΠΑΛΙΑ ΠΟΛΗ ΞΑΝΘΗΣ

Αξιοθέατα στην Καβάλα