ΑΡΘΡΑ:

Grab the widget  IWeb Gator

Κυριακή 12 Σεπτεμβρίου 2010

Γυμνάζονται αλλά τρέφονται άσχημα οι μισοί μαθητές


Οι μισοί μαθητές και μαθήτριες στη χώρα μας ακολουθούν χαμηλής ποιότητας διατροφή, αλλά, σύμφωνα με έρευνα της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, ασκούνται σε ικανοποιητικό βαθμό.


Έτσι, το ποσοστό των μαθητών που ακολουθούν την παραδοσιακή υγιεινή μεσογειακή διατροφή σε συνδυασμό με έντονη σωματική άσκηση ανέρχεται σε 6%.

Οι μαθητές που συμμετείχαν στην έρευνα κλήθηκαν να περιγράψουν τη διατροφή τους κατά το περασμένο έτος και ταξινομήθηκαν σε κατηγορίες ανάλογα με το βαθμό που ακολουθούσαν τη μεσογειακή διατροφή.

Βάσει των ερευνητικών δεδομένων, περισσότεροι από τέσσερις στους δέκα (42%) βρέθηκαν να ακολουθούν πολύ χαμηλής ποιότητας διατροφικές συνήθειες και μόνο 6% είχαν μια συνεπή ποιοτική μεσογειακή διατροφή.

Η έρευνα κατέγραψε ακόμα το επίπεδο της σωματικής άσκησης των μαθητών ανάλογα με τη συχνότητα άσκησης μέσα στην εβδομάδα, τη διάρκεια κάθε δραστηριότητας και την έντασή της.

Το συμπέρασμα ήταν ότι μόνο το 7% των αγοριών και των κοριτσιών είχαν πολύ χαμηλό επίπεδο σωματικής άσκησης, ενώ η μεγάλη πλειονότητα (93%) ασκούνταν από μέτριο μέχρι έντονο βαθμό.

Κατά μέσο όρο, οι μαθητές, στη διάρκεια της εβδομάδας, αφιέρωναν πέντε ώρες σε αθλητικές δραστηριότητες (διάφορα σπορ) και άλλες τρεις ώρες σε συναφείς σωματικές δραστηριότητες.

Οι μαθητές που ήταν πιο "πιστοί" στη μεσογειακή διατροφή εμφανίζονταν, παράλληλα, να έχουν και πιο έντονη φυσική δραστηριότητα.

Βάσει των απαντήσεων των μαθητών σε ειδικά ερωτηματολόγια, διαπιστώθηκε πως παρακολουθούσαν τηλεόραση ή έπαιζαν βιντεοπαιχνίδια κατά μέσο όρο δύο ώρες ημερησίως.

Οι μαθητές με μεγαλύτερη του μέσου όρου ποιότητα διατροφής βρέθηκαν να δαπανούν σημαντικά λιγότερη ώρα μπροστά στην τηλεόραση και να αφιερώνουν περισσότερη ώρα για διάβασμα σε σχέση με όσους έκαναν κακή διατροφή.

Η έρευνα έγινε με στόχο να προσδιοριστούν οι κατάλληλες παρεμβάσεις στη νεολαία, ώστε να μειωθούν οι κίνδυνοι για μακροπρόθεσμη καρδιαγγειακή νόσο.

Ο δρ Δ.Τσιαχρής, ένας από τους βασικούς ερευνητές, δήλωσε ότι, σύμφωνα με τη μελέτη, θα μπορούσαν να προωθηθούν δράσεις που θα ενισχύουν παράλληλα τόσο την υγιεινή διατροφή όσο και την έντονη σωματική δραστηριότητα μεταξύ των μαθητών.

Η μελέτη, που καθοδηγήθηκε από τον επίκουρο καθηγητή καρδιολογίας Κώστα Τσιούφη και δημοσιοποιήθηκε στο πλαίσιο του συνεδρίου της Ευρωπαϊκής Εταιρίας Καρδιολογίας στη Στοκχόλμη, πραγματοποιήθηκε στη Λεόντειο Σχολή και συμπεριέλαβε περίπου 500 μαθητές (60% αγόρια και 40% κορίτσια) ηλικίας 12 - 17 ετών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Powered By Blogger

Nikos Papazoglou- Augoustos

ΤΙ ΛΕΓΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟ 2012..??

το περιβάλλον εκπεμπει S.O.S

O ΧΑΡΤΗς ΜΑς.......

ΑΣΤΕΙΑ ΒΙΝΤΕΑΚΙΑ

ΣΤΟΙΧΗΜΑ live scores

ΞΑΝΘΗ


ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ
fititis.gr Ένα site και όχι μόνο για φοιτητές!!! village.gr Το γνωστό village για σινεφίλ!!! exodos.gr Το γνωστό σε όλους Exodos μπείτε για να δείτε που θα βγείτε. Aθηνόραμα Για να ξέρετε που να πάτε!!!greekpuppettheatre.gr Και το ελληνικό κουκλοθέατρο είναι εδώ!!!driveme.gr Χαθήκατε μπείτε εδώ!!! greekferries.gr Φτηνά εισιτήρια τρέξτε να προλάβετε!!! travel.gr Πάμε διακοπές; !!! hungry.gr Πολύ φαΐ !!! farinolayachts.gr Αν μπορείτε νοικιάστε και ώρα καλή στην πρύμνη σας και αέρα στα πανιά σας!!! diakopes.gr Τουριστικός Οδηγός travelforall.gr Πακέτα Διακοπών, Προσφορές Ταξιδίων σε Ελλάδα και εξωτερικό,Ξενοδοχεία στην Ελλάδα tourismingreece.gr ΤΑΞΙΔΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ 24hours.gr 24 Ώρες Τουρισμός Ταξίδια













ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕς ΜΕ ΘΕΜΑΤΑ ΔΙΑΤΡΟΦΗς ΥΓΕΙΑς ΚΑΙ "ΔΙΑΙΤΑς"...

ΔΙΑΦΟΡΑ ΒΙΝΤΕΑΚΙΑ KAI ΜΟΥΣΙΚΗ



ΧΡΥΣΟΥΠΟΛΗ

ΧΡΥΣΟΥΠΟΛΗ
ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΑΡΧΕΙΟ

Defense 1942

Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΟ INTERNET

ΠΑΛΙΑ ΠΟΛΗ ΞΑΝΘΗΣ

Αξιοθέατα στην Καβάλα