ΑΡΘΡΑ:

Grab the widget  IWeb Gator

Παρασκευή, 7 Ιανουαρίου 2011

Βήμα αδιαλλαξίας για το Κυπριακό

Κυπριακό

Η Τουρκία δεν δέχεται το δίλημμα Κύπρος ή Ευρωπαϊκή Ενωση. Τα προκλητικό μήνυμα απεστάλη διά χειλέων του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου στην εναρκτήρια ομιλία του προς την ετήσια σύνοδο των Τούρκων πρεσβευτών που ξεκίνησε χθες στην Αγκυρα, προκαλώντας την άμεση αντίδραση της Λευκωσίας, αλλά όχι και της Αθήνας.

Στο βήμα ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Α. Νταβούτογλου. Ακούει παροιμίες. Μία άλλη λέει «πέσε πίτα να σε φάω» Στο βήμα ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Α. Νταβούτογλου. Ακούει παροιμίες. Μία άλλη λέει «πέσε πίτα να σε φάω» Ο κ. Νταβούτογλου είπε πως η πορεία της Τουρκίας προς την Ε.Ε. συνεχίζεται, αλλά προειδοποίησε πως «η χώρα του δεν θα επιλέξει μεταξύ της Ε.Ε. και της Κύπρου».

«Οι συνετές χώρες δεν θα μας πιέσουν να κάνουμε μια τέτοια επιλογή»,δήλωσε ο Α. Νταβούτογλου, αναφερόμενος στο θέμα.

Απάντησε η Κύπρος

Η Αθήνα δεν απάντησε στην πρόκληση. Είναι άλλωστε γνωστή η πρόταση που είχε υποβάλει περίπου προ διμήνου ο υπουργός Εξωτερικών Δ. Δρούτσας σε ομιλία του στις Βρυξέλλες. Είχε προτείνει συγκεκριμένα τη σύγκληση ειδικής συνόδου μεταξύ Ε.Ε. - Τουρκίας μετά τις τουρκικές εκλογές, περί το τέλος Ιουνίου ή το Σεπτέμβριο του 2011, ώστε να προχωρήσει η ευρωπαϊκή πορεία της γείτονος.

Απάντησε όμως η Κύπρος, διά του υπουργού Εξωτερικών Μάρκου Κυπριανού: «Η Τουρκία πρέπει να καταλάβει πως δεν μπορεί να έχει και την πίτα ολόκληρη και τον σκύλο χορτάτο», είπε και πρόσθεσε πως «η Κύπρος δεν ανήκει στην Τουρκία και η Τουρκία δεν έχει δικαιώματα σε αυτήν για να μπορεί να διαλέξει την Κύπρο.

»Η Τουρκία κατέχει παράνομα έδαφος κράτους-μέλους της Ε.Ε. και των Ηνωμένων Εθνών, άρα πρέπει να αποχωρήσει και να βοηθήσει στη λύση του Κυπριακού. Η Τουρκία δεν μπορεί να περιμένει ότι θα παραβιάζει το Διεθνές Δίκαιο και τις ευρωπαϊκές αρχές και θα μπορέσει να ενταχθεί στην Ε.Ε».

Ερζερούμ

Οι δηλώσεις του Τούρκου ΥΠΕΞ γίνονται μόλις δύο μέρες πριν από την άφιξη του Ελληνα πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου στο Ερζερούμ, όπου έχει προσκληθεί να μιλήσει -μαζί με τον Αφγανό υπουργό Εξωτερικών- στη σύνοδο των Τούρκων πρεσβευτών ανά τον κόσμο.

Η τουρκική πλευρά έχει ήδη σπεύσει να ανακοινώσει, μέσω των τουρκικών ΜΜΕ, ότι Παπανδρέου και Ερντογάν θα ανακοινώσουν «συμφωνία για το Αιγαίο».

Δεν αποκλείεται, πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες και από την Αθήνα, να υπάρξει αλληλοδέσμευση εκ μέρους και των δύο πλευρών για «επωφελή κοινή οικονομική συνεκμετάλλευση των πόρων του Αιγαίου», προς προσέλκυση ενδιαφέροντος από πολυεθνικές εταιρείες. *

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Nikos Papazoglou- Augoustos

ΤΙ ΛΕΓΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟ 2012..??

το περιβάλλον εκπεμπει S.O.S

O ΧΑΡΤΗς ΜΑς.......

ΑΣΤΕΙΑ ΒΙΝΤΕΑΚΙΑ

ΣΤΟΙΧΗΜΑ live scores

ΞΑΝΘΗ


ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ
fititis.gr Ένα site και όχι μόνο για φοιτητές!!! village.gr Το γνωστό village για σινεφίλ!!! exodos.gr Το γνωστό σε όλους Exodos μπείτε για να δείτε που θα βγείτε. Aθηνόραμα Για να ξέρετε που να πάτε!!!greekpuppettheatre.gr Και το ελληνικό κουκλοθέατρο είναι εδώ!!!driveme.gr Χαθήκατε μπείτε εδώ!!! greekferries.gr Φτηνά εισιτήρια τρέξτε να προλάβετε!!! travel.gr Πάμε διακοπές; !!! hungry.gr Πολύ φαΐ !!! farinolayachts.gr Αν μπορείτε νοικιάστε και ώρα καλή στην πρύμνη σας και αέρα στα πανιά σας!!! diakopes.gr Τουριστικός Οδηγός travelforall.gr Πακέτα Διακοπών, Προσφορές Ταξιδίων σε Ελλάδα και εξωτερικό,Ξενοδοχεία στην Ελλάδα tourismingreece.gr ΤΑΞΙΔΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ 24hours.gr 24 Ώρες Τουρισμός Ταξίδια
ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕς ΜΕ ΘΕΜΑΤΑ ΔΙΑΤΡΟΦΗς ΥΓΕΙΑς ΚΑΙ "ΔΙΑΙΤΑς"...

ΔΙΑΦΟΡΑ ΒΙΝΤΕΑΚΙΑ KAI ΜΟΥΣΙΚΗ

ΧΡΥΣΟΥΠΟΛΗ

ΧΡΥΣΟΥΠΟΛΗ
ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΑΡΧΕΙΟ

Defense 1942

Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΟ INTERNET

ΠΑΛΙΑ ΠΟΛΗ ΞΑΝΘΗΣ

Αξιοθέατα στην Καβάλα

MUSIK

Loading...